Senki sem tökéletes

Igyekeztem, hogy a lehető legpontosabb információk kerüljenek a könyvbe. Az idő haladtával azonban némely események, hírek aktualitásukat veszíthetik, bizonyos trendek megváltozhatnak.

Ha ön ennek ellenére hibát vagy tévedést talált a könyvben, kérem küldje el a konyv@spamtelenul.hu címre, és a javítást ezen az oldalon feltüntetem.


91. oldal: "de akár az is gondot okozhat lehet," helyett: "de akár az is gondot okozhat,"


114. oldal: "De még az MMP e szolgáltatására" helyett: "De még az MPP e szolgáltatására"


121. oldal: "mert egy levél elküldése gyakorlatilag nem kerül többe, mint egymillió levél elküldése" helyett: "mert egymillió levél elküldése gyakorlatilag nem kerül többe, mint egy levél elküldése"


127. oldal: az alul található PHP kód helyesen így néz ki:

function check_email($email){
  if($email == "")
    return false;

  if(preg_match("/^([a-zA-Z0-9-._]+)@([a-zA-Z0-9.-_]+)([a-zA-Z]+)$/", $email))
    return true;
  else
    return false;
}

.....

if(check_email($emailcim) == false)
  die("Hibas e-mail cim!");

146. oldal: A 7.1 táblázatban a valószínűségértékek kiszámításához felhasználtam az összes ham, ill. spam levél számát is, azonban ez a két szám nem szerepel az említett táblázatban.
(Köszönet Zimler Attila Tamásnak az észrevételért)


153. oldal: "lehetséges címtár fele a MySQL esetében használhatónak." helyett: "lehetséges címtér fele a MySQL esetében használhatónak."


156. oldal: "az egyszeri tanítás valószínűleg hozzásegít ahhoz," helyett: "az egyszeri tanítás valószínűleg kevés ahhoz,"


196. oldal: "a clapftoken párokat is," helyett: "a clapf tokenpárokat is,"


198. oldal: Az értékelés első két bekezdése egy másik bogofilter tesztre vonatkozik. Abban a tesztben valóban egy teljes év levelezése szerepelt, de a 192-194. oldalon - hogy a többi teszttel összhangban legyen - csak 2+1 hónap levelei vettek részt. Az így mért 97-98% pontosság nem túl sok, azonban hosszabb tanítás esetén az ESF funkció nélkül is 99% fölé emelkedett volna a pontosság.


A könyv nagy sikert aratott a spammerek körében is. Folytatás...

Olvassa el Szappanos Gábor recenzióját!

A SPAMtelenül című könyv a spammerek világába kalauzolja az olvasót, bemutatja a leggyakoribb trükkjeiket, a védekezés különböző lehetőségeit, a spam jogi oldalát, az adathalászatot, és sok más egyéb mellett termékteszteket is.

A könyv különböző mértékű kedvezménnyel megrendelhető pl. az alábbi helyekről:

Anima Könyvesbolt
Kiskapu könyvesbolt
SG.hu Könyvesbolt
KönyvNet
InterBook
webwall webstudio
Könyvlelő
Fókusz Online
Libri